Fullservicevarv i Stockholm – säkerhet och kvalitet för din båt

13 november 2023 Maja Bergman Lindberg

editorial

Att äga en båt kan vara en fantastisk hobby. Det finns dock en del ansvar som följer med. För att hålla din båt i toppskick krävs regelbunden service och underhåll. Det är viktigt att du väljer en fullservicevarv som tar hand om alla dina båtservicebehov. I Stockholm finns det ett antal varv som erbjuder specifikt denna typ av service för båtägare.

Varför behöver du ett fullservicevarv i Stockholm?

Att ha ett fullservicevarv i Stockholm som din båtvårdspartner är värt priset. Dessa professionella serviceställen arbetar med allt från små båtar till stora yacht- och segelbåtsprovisorier. Personalen på ett fullservicevarv är utbildade och erfarna och kan ta hand om underhåll och reparationer på en mängd olika båtmärken och modeller. De flesta varv har också en butik som säljer båtutrustning, tillbehör och reservdelar för din båt. Många varv erbjuder dessutom andra tjänster som att ansöka om sjösättningstillstånd, sälja eller köpa båtar, och sjösättning eller upptagning av båtar på ett säkert sätt. De flesta varv har också möjlighet att erbjuda dig hjälp med att planera och genomföra en resa ute till havs.

fullservicevarv stockholm

Fullservicevarvens tjänster

De tjänster som erbjuds av ett fullservicevarv kan variera från varv till varv. Men generellt erbjuds följande tjänster.

  • Motorservice: För att din båt ska fungera ordentligt är det viktigt att du underhåller motorn regelbundet. Detta inkluderar oljebyten, återställande av impeller, byte av bränslefilter, och annan underhållsarbete.
  • El- och värmeservice: Elektriska, värmesystem, och vattenpumpar på en båt kräver vissa underhållsåtgärder.
  • Skrovvård: Skrov, bottenmålning, och teakdäck rengöring är avgörande för att din båt ska ge ett riktigt första intryck och glänsa ute på vattnet.
  • Segelservice: En del varv har specialistkompetens på att reparera och underhålla segel, inklusive reparation av revor, utbyte av linor och block.

Hur du väljer rätt fullservicevarv

När du väljer fullservicevarv i Stockholm bör du överväga följande faktorer.

  • Erfarenhet och legitimitet: Kontrollera att varvet har en god erfarenhet, är välrenommerat, och försäkrat.
  • Kostnad: Samla användbar information om vad exakt varvet erbjuder till vilka priser.
  • Tjänster: Välj ett fullservicevarv som erbjuder alla tjänster som är relevanta för din båt. Detta kan du ta reda på genom att tala med personalen på varvet eller gå igenom deras webbsida.
  • Rekommendationer: Om du har vänner eller bekanta som är erfarna i båtvärlden, kan det vara en bra idé att höra med dem vilka fullservicevarv de brukar använda.

Att välja rätt fullservicevarv för din båtservice kan också spara dig tid och pengar. På så sätt kan du undvika att göra misstag som kan leda till onödiga reparationer och onödiga kostnader.

Fler nyheter